Speciális szűrők és szűrő típusok – Hasznos infók választáshoz

Speciális szűrők és szűrő típusok – Hasznos infók választáshoz

Mi is az az UV –C sugárzás és hogyan lehet köze a fertőtlenítéshez?

AZ UV tartományokat fiziológiai hatásuk alapján csoportokba soroljuk. Ilyen az UV A, UVB és az UV C. Az UV C sugárzást a csíraölő baktériumölő tulajdonsága miatt széles körben használják fertőtlenítésre, szélesebb körben az ipar, baktériumokkal szennyezett helyiségeknél részesíti előnyben. Előnyeiről már előzőekben írtunk és amennyiben ilyen irányú lakossági vagy céges megkeresés lenne szívesen állunk rendelkezésre. Mivel ezzel a speciális fénnyel való germicid lámpás fertőtlenítésl nem tartózkodhat ezen idő alatt senki a helyiségben így ez a professzionális megoldás sokkal nagyobb odafigyelést igényel, mint mondjuk egy szobai légtisztító készülék. Az ilyen kompakt készülékek nem igényelnek nagyobb előkészületeket. Kialakítása miatt kis helyen is elférnek. Amíg a kifejezetten UV C fénnyel való fertőtlenítésnél nem, de egy légtisztító készülék működése közben tartózkodhatnak emberek, élőlények a helyiségben, hiszen az csak a beszívott levegőt tisztítja meg és UV nem jut a levegőbe. A készülékből már tisztított és fertőtleníttet levegő távozik.

Mi az a negatív ion generátor?

A negatív ionokkal teli levegőnek pozitív élettani hatása van. Jelenlétük csökkentheti a légzőszervi megbetegedéseket mivel magukhoz vonzzák a por és szennyeződött részecskéket és megsemmisíti azokat.

Mi is az Hepa szűrő?

Oly sokat hallottunk már a hepa szűrőről van a porszívóban,  a klíma készülékben is, na de mit kereshet egy légtisztítóban? Tulajdonképpen a megoldás egy részecskeszűrő. high-efficiency particulate arrestance: HEPA-A szűrő rostja az áthaladó részecskéket felfogják. Gátolva a részecskék tovább haladását nem engedi a kórokozókat, polleneket vissza a légtérbe.

Aktív szén szűrő? Hallottunk már róla!

Az aktív szén olyan, mint egy szivacs, magához vonzza az apró részecskéket és magába is tartja azokat. Az aktív szén szűrő vastagsága befolyásolja annak hatékonyságát. Minél vastagabb annál jobban fejti ki részecske vonzó képességét.

Titánium apatit fotokatalitikus szűrő:

A fotokatalitikus szűrű is a levegő tisztaságáért felel. Hatásának köszönhetően kiszűri és megköti a levegőben lévő szagokat és mikroszkopikus polleneket és penészgomba spórákat.

 

Összegezés

Minden klíma készülék más és más. Egyes tulajdonságok extra funkcióként egészítik ki a működést. Használat gyakoriságának és fejtájának megfelelően akár többféle szűrőket is egyesíthetnek a készülékekben. A légtisztító berendezéseknél sokszor ötvözik ezeket a jó tulajdonságokat és egymás mögé pakolják a szűrőket, hogy a tökéletes légtisztító hatást elérjék. technológiák a vásárlói igényeknek megfelelően változnak. Allergiás és fokozott vírusfertőzésnek kitett időszakban a fertőzés mértékétől függően különböző levegő tisztítási lehetőségek érhetők el.

Fontos hogy sem a tisztító levegő tisztító funkcióval rendelkező klíma sem a légtisztító nem biztosít teljes védelmet a vírusokkal szemben (pl.: COVID-19) Kérjük, kövesse figyelemmel az egészségügyi tájékoztatásokat és az előírt védekezési protokollt!

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre! Keresse ügyfélszolgálatunk vagy írjon nekünk mailt!