Klíma hideg időben

Nyár után hirtelen hideg mit tegyünk?

Klímával csak hűteni lehet?

Ha valaki klíma készüléket választ elsősorban arra gondol, hogy a nyári hőségben milyen kellemes lesz a hűvös szobában, azonban aki egy
kicsit is tovább gondolja, hogy egy klímával nem kizárólag hűteni lehet, hanem fűteni is az akár pénzt is spórolhat. Az elv egyszerű, azaz a klímák így működnek: a hideg levegőt vízszintesen fújja a készülék. Mert a hideg levegő leszáll ezzel kiszorítva a meleg levegőt. Ha olyan klíma berendezésünk van, ami fűteni is tud, akkor ott a meleg levegőt lefelé fogja fújni ezzel a hideg légtömeget szorítva ki. A fizika törvényeit kihasználva melegíti fel a helyiséget. Ennek köszönhetően nagyon gyorsan meleget vagy hideget ad.

 

Gree Amber Royal GWH18YE-S6DBA1B Oldalfali Mono Split Klíma

Folyamatos hosszabb használat közben a hő lecsapódik gombák, baktériumok telepedhetnek meg a készülékben. Tudjuk ez a kialakult közeg a melegágya ezeknek az élősködőknek. Legjobb, ha a téli időszakban is beindítjuk a készüléket 1-2 órára. Ősszel szárítsuk ki a klímákat, mégpedig úgy hogy a ventilátor funkciót bekapcsoljuk pár órára.

 

HD HDWI-Maximus-95C / HDOI-Maximus-95C Inverteres Klíma

Az ősz beálltával érdemes ezeket a jó tanácsokat megfogadni, észben tartani az évenkénti ellenőrzés lehetőségét! Amennyiben klíma választás előtt állunk kérjük szakember segítségét a választáshoz.

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésre szaktanácsadással! Keresse ügyfélszolgálatunk vagy írjon nekünk mailt!