Klíma Karbantartás – Javítás Szerelés Hibaelhárítás

Klíma karbantartás - Javítás , Szerelés, Hibaelhárítás

Ha nem fúj elég hideg vagy meleg levegőt a klíma berendezése, esetleg bekapcsolás után pár perccel kikapcsol, hibaüzenet jelenik meg rajta, vagy zörög, kellemetlen illata van?
Nagy valószínűséggel nem kell új készülék hanem karbantartásra van szüksége a készüléknek.

Nézzük a leggyakrabban előforduló hibajelenségeket, amikor klíma javítás lehet szükséges:

klima-karbantartas-gyurell

  • túl sokat fogyaszt

  • nem fúj eléggé hideg, vagy meleg levegőt

  • nem fúj elég levegőt

  • túl zajos 

  • zörög, kattog

  • működés közben váratlanul leáll

Ezek közül bármelyiket is tapasztalja – akár csak egyet is- érdemes szakemberrel egyeztetni, hogy miért tapasztalhatók ezek a jelenségek a készüléknél. A szokatlan működés jelezhet egy apróbb meghibásodást, de egy komoly működési probléma indikátora is lehet. A legtöbb esetben helyszíni felmérés és diagnosztika szükséges, ami a probléma feltérképezését jelenti. Ez után elkészítjük az árajánlatunkat, amely mindenki számára érthetően, egyértelműen leírja és meghatározza az elvégzendő munkákat. Így nincsenek rejtett költségek! A javítási munkálatok megkezdése a vevővel egyeztetett időpontban történik. Az árajánlat vevői jóváhagyása és tájékoztatása nélkül nem végzünk el munkát!

Házi praktikákkal nem érdemes kísérletezni

A hűtő-fűtő kör zárt rendszer és a garázs szerszámokkal nagyobb kárt lehet okozni, mint ha szerelő végezné el a javítást. Így inkább sokszor a javítás költségeit és idejét többszörözzük meg, mint ha időben szakembert keresünk meg!
Ráadásul, ha a szakszerűtlen beavatkozás következtében a környezetbe kerül a hűtőközeg, az súlyosan károsítja a környezetet! A hűtőközeg szivárgása hozzájárul a globális felmelegedéshez. Egy hűtőközeg globális felmelegedési potenciálja (GWP-je „Global Warming Potential”), egy viszonyszám mely azt jelzi, hogy mennyire járul hozzá a globális felmelegedéshez, ha a légkörbe kerül. Például az R410a hűtőközeg GWP-je 2088. Ez azt jelenti, hogy ha ebből a hűtőközegből 1 Kilogramm a légkörbe kerülne, akkor a globális felmelegedésre 100 év alatt 2088-szor akkora hatást gyakorolna, mint 1 Kilogramm szén-dioxid!
Mivel a készülék a környezetre rendkívül veszélyes hűtőközeggel működik, belsejében nyomás uralkodik. Szereléséhez, javításához speciális szerszámokra és készülékekre van szükség. Ezért mindenképp szakember azaz regisztrált hűtő-gépszerelő segítségére van szükség amelyet jogszabály formájában a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság is előír.
Az évenkénti klíma készülék – legyen az split klíma, vagy egyéb klíma, hőszivattyú, folyadékhűtő berendezés – karbantartás kiszűri az esetleges hibákat. Azonban előfordulhat bármilyen oknál fogva két karbantartás között, hogy a készülék nem megfelelően működik. A hűtő és klímaberendezések javítását, amennyiben az hűtőköri szerelést is igényel csak szakképzett és a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrált hűtőgép szerelő végezheti. Cégünk munkatársai kivétel nélkül rendelkeznek a hatóság által jóváhagyott és érvényes végzettséggel és környezetvédelmi vizsgával, így szakembereinkben mindig  megbízhat, mert tapasztalatuk sokrétű és jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek. 

Időpont egyeztetés végett keresse ügyfélszolgálatunkat, hogy mihamarabb feltérképezzük a hiba forrását és megoldást találjunk!

Garancia időn belül végzett javítással kapcsolatban érdeklődjük ügyfélszolgálatunknál a lehetőségekről!

 

Garanciaidőn túli klíma meghibásodás esetén is keressen minket

Az általunk forgalmazott légkondicionáló márkákon- Carrier, Fujitsu, HD, Panasonic, Gree, Toshiba, Midea, Fisher, Skyworth- kívül a legtöbb berendezést ismerjük, hiszen a piacon töltött 20 év alatt nagyon sok tapasztalatot szereztünk mind klíma installálás, szervizelés, javítás témájában. Nyugodtan bízza ránk régebbi készülékének szervizelését, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

A klíma javítás:

Soron kívüli szerviz esetén kérje segítségünket a következő telefonszámon: 0620/2338393