Klíma a hálószobában

Környezetünkbe lévő tárgyak különböző zajszintű hangokat adnak ki.

Ezek lehetnek nagyon zavaróak vagy elviselhetőek is. De van egy bizonyos zajszint ami a mindennapi munkavégzés vagy pihenés mellett sem elviselhető. Sőt mi több bizonyos esetekben halláskárosodást is okozhatnak.

 

A klíma kiválasztásánál egyik fő szempont annak zajossága. Ezen érték minden berendezés esetében rendelkezésre áll. Megmutatja, hogy működés közben milyen zaj tartományt érinthet a készülék. Ezzel kapcsolatban már írtunk. Van aki pont ezen tényező miatt nem szereltet klímát, pedig ma már egészen csendes, az alvás mellett is halkan működő készülékek közül válogathatunk.

 

Mindenkinek fontos a pihentető alvás. Ha megfelelőek az alvás körülmények, akkor felfrissülve ébredünk. Nyáron sokkal jobb kellemes hűvös szobában aludni mint a fülledt meleg miatt forgolódni egész éjszaka, ezért jó hogy van klíma a lakásban.

A gyártók egyre profibb és csendesebb készülékekkel állnak elő, hogy nagy melegben is teljes legyen a komfort és a jó hőmérséklet. Olyan helységben ahol alszunk a következő készülékeket ajánljuk:

Gree készüléke Cold Plazma technológiával jó választás lehet:

Több termékinformációt itt talál.

Szintén egy hálószoba barát készülék a Gree től, ami a különleges színével és csendes működésével jó választás lehet.

Termékinformáció itt.

Gree U-Crown Champagne GWH18UC-K6DNA4A Inverteres Oldalfali

Új szín a pezsgőszín rendkívül elegáns megjelenést kölcsönöz a beltéri egységnek. Dizájnos, modern és persze nagyon halk működés közben.

Az esetek többségében sok múlik a szerelés minőségén éppen ezért is nem győzzük hangsúlyozni, hogy csak tapasztalt munkájára igényes szakembert válasszon mindenki a készülék felszereléséhez. Ez azért is fontos, mert a nem megfelelően felszerelt készülék működés közben az épület falával érintkezve akarva akaratlanul rezgéseket bocsájthat ki, ami zavaró lehet akár nappal vagy éjjel. Amennyiben megfelelő csillapítással szerelték fel a készüléket a kültéri egység működés közben minimális nem zavaró zajszinten működik.

Probléma adódhat abból is, ha nem a helyiség adottságait figyelembe véve választunk készüléket, hanem például baráti ajánlásra. Ezt sose tegyük! Kérjük ki műszaki szakembert véleményét, mert akár a túlméretezett klíma nagyobb teljesítménye miatt is nagyobb zajszintet eredményez.

A témát folytatjuk próbáljuk több szempontból megközelíteni hogy átfogó képet tudjunk adni.

Amennyiben kérdése merült fel a fentiekkel kapcsoltban keresse bizalommal kollegánkat e- mailen vagy telefonon.

Kép forrása: webbeteg