Milyen helységbe szerelhető fel klíma?

energiaosztaly

Milyen helységbe szerelhető fel klíma?
A kérdés egyszerű de nagyszerű mint a válasz is: minden helyiséget fel tudunk szerelni klíma készülékkel.

Ahhoz hogy a készülékek megfelelő hatásfokkal működjenek fontos a paramétereket figyelembe venni. Sokszor apróságokon múlik a tökéletes készülék kiválasztása.

1. Méret: kültéri és beltéri egység mérete már megszabja a készülék helyét. Természetesen vannak jól bevált helyek és tiltott helyek is amiket a helyszíni felmérésnél tisztázni kell. lakossági készülékeknél a legelterjedtebb a függőleges oldalfali elhelyezés.

2. Teljesítmény: fontos hogy a klimatizálandó helyiség hűtése vagy fűtése szempontjából megfelelő teljesítményű készülék kerüljön telepítésre. Mert ha például kisebbet választunk mint a szükséges akkor a kijelölt területen nem éri el a kívánt hőmérsékletet a várt idő alatt. Fontos a helyiség fekvése (É-K-D-NY) is. Esetleges szigetelés is szempont.

3. Hűtőközeg típusa: régen a klímákban freont használtak hűtőközegként. Ma már a környezettudatosságnak erre is figyelünk. A freont felváltotta a környezetbarát R32 es hűtőközeg mely speciálisan tisztított fluorid valójában.
A régi R410A hűtőközeggel feltöltött klímák esetében már R22 gázt használnak a szerelők 2010 óta.
energiaosztaly

4. Klímák energiaosztálya: a klíma berendezések is el vannak látva energia címkével amelyről megtudható a berendezés hűtő vagy fűtő hatékonyságán kívül a szezonális fogyasztási értéke.
Régebben a hűtést az EER, a fűtést pedig a COP értékekkel jelölték. Azonban 2013. január 1-től áttértek a SEER (hűtési) és SCOP (fűtési) teljesítményjelzőkre. Így a korábbi lecserélték a hidegebb és melegebb napokat is számításba vevő rendszerre. SEER érték a szezonális energiahatékonyságot mutatja, a SCOP érték a szezonális fűtési energiahatékonyságot jelzi.

5.Üzemeltetési határ: milyen hőmérséklet között használjuk a készüléket

6. Zajszint: talán az egyik legfontosabb tényező a kiválasztásban hiszen a mindennapi élet része lesz a klíma és annak működése nem lehet zavaró munka, pihenés vagy alvás mellett.

 

Ingyenes felméréssel és ajánlattal segítjük vásárlóinkat a megfelelő készülék kiválasztásban!

Keresse kollegánkat még ma, vagy töltse ki a kapcsolati űrlapot és visszahívjuk!